Talita

Keresztény női magazin

Talita, a női portál – Jézusért

nok20130624 
Kedves Olvasóink! Mivel az alapítványunk elmúlt egyéves, itt az idő, hogy beszámoljunk Nektek az elmúlt időszak eredményeiről, eseményeiről, anyagi helyzetünkről.

Alapítványunkat elsősorban a Talita Magazin működtetése érdekében hoztuk létre.

Idén áprilisban Konkoly Edit, aki az alapítástól (2011. február) 2012 novemberéig a Talita főszerkesztője volt, kilépett a szerkesztőségünkből. Ennek legfőbb oka, hogy erőit elsősorban fiatal lányok, nők keresztény nevelésére szeretné összpontosítani.

Amikor a magazint elkezdtük, nem volt keresztény női oldal a világhálón. A Talita nem bulvár magazin, elsősorban az értelmiségi és értelmes nőket szólítja meg. Van néhány hasonló tematikájú keresztény újság, havi lap, amelyeknek létezik honlapja is, de elsősorban papíron jelennek meg. A jó szándékú, családi oldalak pedig jobbára nem vállalják fel annyira nyíltan a kereszténységüket, mint mi. Még mindig egyedülállók vagyunk!

Néha bizony egyedül is érezzük magunkat!

Kezdetektől ökumenikus szellemben szerkesztjük a Talitát. Igyekszünk teret adni a történelmi felekezetektől a szabadegyházakig minden értelmes, jóra törekvő keresztény közösségnek. Ez bennünket is gazdagít, hiszen sok kiváló emberrel ismerkedhettünk össze. De az is igaz, hogy egyetlen felekezet sem érzi a Talitát magáénak. Pedig szükségünk lenne a támogatásra, szellemileg és anyagilag egyaránt.

Két és fél éven át kegyelmi állapotban voltunk: csak igen minimális pénzt kellett fizetnünk a honlap informatikai karbantartásáért, a cikkeket pedig mindannyian ingyen írjuk. Most változott a helyzetünk. Ettől a hónaptól kezdve fizetnünk kell az informatikai munkáért. Ez havi csaknem 32.000 forint kiadást jelent.

Tavalyi felhívásunkra több kedves olvasónk lehetőségeihez mérten átutalt néhány ezer forintot, amiért nagyon hálásak vagyunk. Egy támogató barátunktól 50.000 forintot kaptunk, ami szintén óriási segítség volt.
Most ismét segítségért fordulunk Hozzátok. Ha szeretitek, szívesen olvassátok a Talitát, és megtehetitek, anyagilag is támogassatok bennünket! A legkisebb összeg is számít!

Emellett továbbra is várjuk szellemi-lelki támogatásotokat: imádkozzatok értünk, kommenteljetek, írjátok meg levélben és a Facebookon a véleményeteket, ajánljatok cikkeket, oldalakat, szerzőket! Biztatást jelentenek nekünk a visszajelzések!

Alapítványunk neve:
A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány

Számlaszáma:
10918001-00000120-06900008

Szeretettel:

A Talita szerkesztői:
Kóczián Mária, Kölnei Lívia

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány közhasznúsági jelentése
2012. január 01. – 2012. december 31.
I. Tartalmi beszámoló: A „Máshova nem sorolt, egyéb oktatási közhasznú tevékenység”-ben közreműködők tevékenységüket társadalmi munkában végezték, azért sem pénzbeni, sem természetbeni ellenszolgáltatásban nem részesültek. Közhasznú tevékenysége során 0 e Ft vállalkozási bevétel, 0 e Ft vállalkozási kiadás, 163 e Ft közhasznú bevétel, 89 e Ft közhasznú kiadás került elszámolásra, melyből fakadóan 74 e Ft vagyonváltozás történt.
A szervezet a mérlegforduló-napon 74 e Ft eszközzel rendelkezett, melyből 74 e Ft pénzeszköz volt.
A szervezet a mérlegforduló-napon 0 e Ft kötelezettséget tartott nyilván.
A kiadások összetétele és nagysága igen megfontolt, ésszerű. Az előző évhez hasonlóan törekedtek a takarékosságra és a költségek minimalizálására. A tevékenység az alapszabályban lefektetett céloknak megfelelően történt és eredményesnek értékelhető.
II. Támogatások részletezése forrásonként: Magánszemélyektől 163 e Ft.
III. –  
IV. –  
V. Kapott juttatások és a vagyon felhasználásának részletezése: Szolgáltatások: 75 e Ft. Bankköltség 14 e Ft. Összesen: 89 e Ft.
VI. –  
Kelt: Budapest, 2013. március 04. A szervezet képviselője aláírásával sk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162