Talita

Keresztény női magazin

Te miért nem vállalsz gyereket?

gyermektelen
Néhány harmincas ismerőst kérdeztem, hogy mi az oka tudatos gyermektelenségüknek. Többen közülük régóta házasságban élnek. Nyilvánosan nem vállalták a véleményüket, de nincs ellenükre, hogy más néven megírjam. A válaszok sokfélék…

Zsófi (33)

Ezt csak neked mondom: nem érzek semmit, ha kisgyerekeket látok. Vagyis inkább idegesítenek. Anyámék ezt nem értenék meg, azt mondanák, beteg vagyok. De tényleg: egyáltalán nem szeretem a gyerekeket, semmi anyai ösztönt nem érzek magamban. A tesómnak négy gyereke van, legyen ez elég unoka nekik! Különben is, mindig a tesómat szerették jobban.

Imre (36)
Van már egy fiunk, Ádámka, de többet nem akarunk. A feleségem is, én is egykék vagyunk. Nem akarjuk megosztani a szeretetet, amit ő kap tőlünk. Azt akarjuk, hogy anyagilag is megkapjon mindent, de mindent, amire csak szüksége van, vagy amit szeretne. Meg mi is jól akarunk élni, fontos az életszínvonal, a nívó.

Zsuzsa (36)
Volt már egy gyerekem, de meghalt, egészen kicsi korában. Hazatoltam babakocsival az első Di-Per-Te oltás után, a kocsiban elaludt, és nem ébredt fel többet. Azt mondták, bölcsőhalál. A házasságom is felbomlott azóta, de ez mindegy is, mert még egyszer ennek nem akarom kitenni magam.

Erika (39)
Nem volt még igazi kapcsolatom. Gondoltam már rá, hogy örökbe fogadok, de nincs állandó munkám, így nehéz lesz. Hiányzik valaki mellőlem, aki segítene.

Anett (34)
Nem találtam még olyan pasit, aki jó apja lett volna egy gyereknek. Az eddigi kapcsolataim mind fuccsba mentek. Talán még sikerül, és akkor gyereket is szeretnék. Nem lesz egyszerű, mert csak zűrös pasikat ismerek, akik nem éppen családcentrikusak. De mit tegyek, ha engem csak a zűrös pasik érdekelnek?

Ágnes (30)
Született már egy gyerekünk, Ágika, de fogyatékos volt. Tízhónapos korában elvesztettük. Nem kockáztatjuk még egyszer, hogy fogyatékos gyermekünk szülessen, mert az orvos szerint elég nagy erre az esély. Elindítottuk az örökbefogadást.

Dávid (31)
Eszünkben sincs a feleségemmel még több gyereket csinálni erre a túlnépesedett földre! Meg új adófizetőket se akarunk csinálni ennek a rendszernek. Teszek rá, hogy kihalunk-e vagy sem! Európa ma már egy rezervátum, úgyhogy inkább szűnjön is meg, nem kár érte.

Miklós (39)
Tizenegyen vagyunk testvérek. Anyám már az ötödik után idegbeteg lett, de csöndes idegbeteg, így a kutya se foglalkozott ezzel, soha nem vizsgálták. A szüleim nem tettek semmit, hogy ne legyen újabb gyerekük. Nagyon szegények voltunk. Velem csak az egyik nővérem foglalkozott. Akkor lett egy kicsit könnyebb, amikor három bátyám bentlakásos iskolába került. Akkor egy kicsit jobban elfértünk a lakásban. Nekem olyan elegem volt a nyomorból és a tömegből, hogy nem akarok családot. Párt igen, de külön szobába. Ha ki akarom élni az apai ösztöneimet, a testvéreimnek sok gyereke van, őket dajkálhatom.

Kölnei Lívia

 

Kép

Korábbi cikkeinkből:

Orvosi hivatás és / vagy család?

Gyermekeink a legfontosabb vendégeink!

Babát várni: áldás és teher

Mi a helyzet a gyerek-fronton? 


Hozzászólások

  • Pém Mihályné szerint:

    Dr Süle Ferenc szerint a gyerek terápiás hatással van a környezetére, és a szülők lehetőséget kapnak újra élni, és ezáltal feldolgozni a múltjukat. Ezáltal óriási pozitív erő árad a gyermek létéből. Mert igazából nincs semmilyen más érték, egyedül az ember.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162