Rakott csillagtök
Végre ültettem csillagtököt, régi nagy kedvencemet. Szeretem, mert sokféleképpen fel lehet használni, igaz, nehéz hámozni.Â
Most viszont rajta maradhatott a héja, mert az szolgált “edénynek” a töltelékhez. A tökkel csak annyi dolgom volt, hogy kivettem a maggal teli részét, és megmostam.
Jöhet a töltelék!
Nagyon szeretem a juhtúrót, Ãgy most összekevertem 30 dkg-ot egy nagyobb reszelt sárgarépával és egy egész tojással. Sóztam, borsoztam, és három gezerd fokhagymát is belenyomtam. A tetejére trappista sajtot reszeltem. A sütÅ‘t korábban felmelegÃtettem 200 fokra, és betoltam, igaz, utána takaréklángra vettem. Negyven percig sütöttem, aztán megjöttek a lányaim, Margita, majd Kata, aki nem evett elÅ‘tte csokit, mint szokott. Vagyis Å‘ is éhes volt. Ennek nagyon örültem! (Mindez még kora Å‘sszel történt, Ãgy kint ettük meg.)
Konkoly Edit
A fotók a szerző felvételei
Konkoly Edit korábbi receptjei:
Céklasaláta
Mángoldos tészta
Tweet