Hagymás-lenmagos gyümölcssaláta
Ilyenkor kora tavasszal egyre kreatívabbnak érzem magam, ha rám jön a vitaminéhség! Ez a saláta is ennek terméke. Aki szereti az édes-savanyú-sós ízeket, nem fog csalódni benne!
Hozzávalók:
2 alma
2 narancs
4 kiwi
1 nagyobb vöröshagyma
1 citrom leve
1 ek. lenmag
2-3 ek. olívaolaj
csipetnyi só
Elkészítés:
A hozzávaló gyümölcsöket feldarabolom és gyorsan leöntöm a citromlével, hogy az alma nehogy megbarnuljon. Hozzáadom a tetszés szerint összevágott hagymát, a sót, az olajat, jól összekeverem, és a végén beleteszem a lenmagot is.
Érdemes egy órára hidegre vagy a hűtőbe tenni.
Akár reggelire szendvicsekhez, meleg szendvicsekhez, akár ebédre sültek, rántott húsok mellé is kiváló! Fogyókúrázok magában vagy abonettel is fogyaszthatják!
Kóczián Mária
A fotókat a szerző készítette.
Salátareceptjeinkből:
Szemvidító multivitamin-saláta
Tweet