A csőbe húzott brokkoli és padlizsán esete
Nagyon tél vége van, és az ember szeme már nagyon a zöldet és a színeket keresi a nagy szürkeségben. A brokkoli zöldje mellé milyen szépen illik a lila, ha hagyma, s főként, ha padlizsán! Ma csőbe húzom őket…
Hozzávalók:
- 1 közepes fej brokkolit rózsáira szedve,
- 1 közepes padlizsánt felkarikázva,
- 1 fej lilahagymát és
- 3-4 gerezd fokhagymát, felaprítva
- 1 dl olivaolajjal kikent kis méretű tepsire helyeztem,
- ízlésem szerint sóval, borssal, őrölt mustármaggal meghintettem, és
- 2 dl vizet aláöntve alufóliával letakarva megpároltam csőbe húzva (200 fokos sütőbe téve) kb 20 percig.
- 3 dl tejet,
- 3-4 ek. tönkölylisztet,
- 3 tojást,
- sót ízlésem szerint,
- 20 dkg reszelt sajtot palacsintatészta állagúvá összekeverve ráöntöttem a csőbe húzott brokkoli-padlizsánra, és pirulásig sütöttem.
- Főtt barnarizs és vegyes savanyúság volt a köret hozzá.
Vass Ákos
A recept forrása: VassÁkosRecept-Blog
Korábbi brokkolis-padlizsános-zöldséges receptejeink:
Sült zöldségek – mindent bele!
Tweet