Lángos, juhtúrósan-kaprosan
Ha nyár, akkor lángos!!! A család juhtúrósan-kaprosan szereti.
A lángoshoz (2-3 főre):
- 4 dl langyos vízben,
- 1 teáskanál cukorral
- 2,5 dkg élesztőt felfuttattam, majd
- 1/2 kg liszttel és
- 1 tk. sóval összedagasztottam.
12 gombócot formáztam belőle, s jó félórát hagytam kelni.
Majd kézzel tenyérnyi nagyságúra húzogattam, és forró olajban kisütöttem.
A tetejére:
- 25 dkg juhtúrót
- 1 nagy doboz tejföllel
- 3 csokor friss kaporral összekevertem.
Mindenki ízlése szerint pakolt belőle a lángosára.
Még az éhenkórász Mangó kutyánk is kapott belőle jutalomfalatot.
Vass Ákos
Forrás: VassÁkosRecept-Blog
Korábbi hasonló receptjeink:
Árpagyöngy-ropogós – nem csak vegánoknak!
A pain paillasse – vagyis olívás gyökérkenyér-projekt
Langalló, kenyérlángos vagy pompos
Tweet