Talita

Keresztény női magazin

A pain paillasse- vagyis olívás gyökérkenyér-projekt

pallaise nyitó Szüleimnél hétvégén a töltött paprika paradicsomos szaftját boltban vett gyökérkenyérrel tunkoltuk ki. Igen nagyon finom volt. De nagyon drágának találom ezt a kenyérfajtát. Így elhatároztam, hogy magam sütök valami hasonlót.

Hozzávalók 2 gyökérkenyérhez:

50 deka liszt, BL 80-as
4dl víz,
2deka élesztő,
2tk. só,
1tk cukor
1 marék fekete olívabogyó (Egy marékkal raktam bele, de csak a formázáskor)

Elkészítés távirati stílusban:

pallaise 2Liszt a sóval elkever

Langyos vízbe a cukor meg az élesztő

Elkever

Mehet rá a lisztre

Fakanállal el kell keverni

Lefed

12 óra kelesztés, utána formázás: kinyújtás után be kell hajtogatni az olívabogyókkal, majd feltekerni és megcsavarni

Tepsibe sütőpapír, azon még egy óra kelesztés

Eléggé alá kell lisztezni

A sütőbe valami hőálló alkalmatosságba pár deci vizet kell rakni sütéskor

Sütés 200 fok, 40 perc

És kész is van…

 

Vass Ákos

 

Forrás

Kenyérfélék, péksütemények a Talitán:

Házi kifli

Langalló, kenyérlángos vagy pompos

Szezámmagos tönkölybúza-lepénykék

Paleolit kenyér

Süss puffancsot otthon!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162